MG 6 trögsåld – sju stycken såldes i november

Tidigare i år berättade vi om att MG:s kinesiska ägare SAIC åter dragit igång den klassiska fabriken i brittiska Longbridge. Försäljningen går dock trögt. I november månad lyckades man bara sälja sju stycken.

Den brittiska bilmarknaden är bra mycket större än den svenska. I november månad såldes totalt 134 000 nya bilar i Storbritannien. Att säga att försäljningssiffrorna för MG:s mellanklassmodell MG 6 är alarmerande dåliga får därför nästan sägas vara ett understatement.

Tidigare i år kunde vi berätta om att kinesiska SAIC, som äger MG, hade återstartat bilfabriken i klassiska Longbridge i Storbritannien för att tillverka just MG 6. Men även om ingen direkt försäljningsmålsättning redovisades så får vi förvänta att antalet sålda bilar inte på långa vägar nått upp till förväntningarna. 

Under november månad såldes endast sju (!) exemplar. Månaden innan var antalet drygt det dubbla, 15 stycken. Men det är fortfarande en i högsta grad tveksam siffra på en marknad där andra inhemskt tillverkade bilar som Mini och Land Rover lyckats sälja 4411 respektive 3162 bilar senaste månaden.

De senaste nyheterna från MG gör gällande att man i december lyckats sälja 100 bilar till ett biluthyrningsföretag, plus att man är på gång att introducera en dieselmotor. Fortfarande är det dock långt kvar till de nivåer som borde vara tillfredsställande. De tveksamma försäljningssiffrorna gör det än mindre troligt att MG inom den närmaste framtiden kommer att hitta till övriga Europa och Sverige.