Foto: MG

MG som pickup? Japp, här är Extender!

Märket MG må vara kända för små öppna bilar men kommer nu till Europa som eldriven suv. Svårt att få ihop? Då sak du veta att de även har även en pickup på menyn.

Har du inte hämtat dig från chocken över att det gamla märket MG åter är aktuellt för Europa – men som eldriven suv? Ja, då ska du sluta läsa här. Det anrika gamla emblemet finns nämligen även på andra bilmodeller fjärran från roadsters som de flesta av oss förknippar märket med.

Foto: MG

Nu säljer nämligen märket en pickup vid namn Extender. Modellen finns med två olika typer av dubbelhytter och som kraftkälla har den en tvåliters turbodiesel på 162 hästkrafter och 375 newtonmeter. Som standard är bilen bakhjulsdriven och har en sexväxlad manuell låda men toppversionen har såväl sexväxlad automatlåda som fyrhjulsdrift.

LÄS MER: Mitsubishi L200 tuffar till sig

Nu behöver du inte ta ställning till om du ska slå till eller ej då bilen inte är aktuell för Europa. Om du är supersugen får du emigrera till Thailand. Där säljs nämligen MG Extender som ett budgetalternativ (!) till Maxus T70 som är modellens donator. Maxus och MG är båda varumärken som ägs av kinesiska SAIC.

Foto: MG

Märkligt nog kan Maxus-versionen av pickupen mycket väl dyka upp i MG-märkets ursprungsland Storbritannien. Där finns redan skåpbilen Maxus V80 som i Thailand säljs som buss med MG-emblem.