Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Micra + Clio = Colt

Nu öppnar Mitsubishi för en ny småbil. Dock en bil som kommer bygga på befintlig teknik känt från annat håll: Nissan Micra och Renault Clio.

Minns du Mitsubishi Colt? Modellnamnet kan komma att återuppstå och då på en bil i B-segmentet. En ny sådan finns med i planeringen har företagets vice vd Vincent Cobee avslöjat för Auto Express. Men som i så många andra fall kommer den att byggas på befintliga komponenter tidigare presenterad i andra bilar. I detta fall nya Nissan Micra och kommande Renault Clio som beräknas dyka upp om ett par år och då bygga på en ny plattform.

Sedan Renault-Nissan köpte Mitsubishi förra året har suvar haft största prioritet men nu är det dags för en bil i B-segmenet. Dels för att de utgör 30 procent av den globala marknaden men också för koncernen som helhet ske uppnå utsläppskraven.

Mitsubishis modell i segmenet i dag heter Space Star, en bil som inte direkt har imponerat på oss. Space Star var ursprungligen namnet på Mitsubishis mpv från 1990-talet och när det kommer till namn blir det lätt rörigt när man studerar märkets utbud. Namnet Colt har hängt med sedan 1960-talet och är i Sverige främst ihågkommen som en golfklassare under 1980- och 1990-talen även om den senaste bilen med den namnet här var just en bil i B-segmenet.