Foto: BILDERMEISTER

Milan Red – superbil från Österrike med 1343 hästkrafter

1 343 hästkrafter, bakhjulsdrift och en toppfart på 400 kilometer i timmen. Här är Österrikiska uppstickaren Milan Red som har siktet inställt på Bugatti och Koenigsegg.

Superbilar från Österrike hör inte till vanligheterna men enligt den nya tillverkarens vd Markus Fox menar man allvar. Milan Red, som bilen kort och gott heter, är här för att ”stjäla showen”.

– I dag kan du köra en artistisk bil, ett högteknologiskt monster, en tron på fyra hjul – eller en bil som bara har ett syfte: att stjäla showen. Det är där vi kommer in, säger Fox till Autocar.

Foto: BILDERMEISTER

Milan Red är bestyckad med en 6,2 liter stor V8 med inte mindre än fyra turboaggregat. Effekten ligger på 1 343 hästkrafter och Red är strikt bakhjulsdriven. Viktsiffran anges till 1 300 kilo medan sprinten från 0 – 100 kilometer i timmen ska gå på 2,47 sekunder.

Toppfarten då? 400 kilometer i timmen blankt.

Galna siffror såklart som om de stämmer säkert kan få en och annan förares puls att gå upp lite extra. Om inte annat så kan bilen sköta det åt dig. Milan Reds infotainmentsystem kan nämligen visualisera förarens hjärtslag inne i kupén...

Foto: BILDERMEISTER

Milan Red ska byggas i 99 exemplar varav 18 redan ska vara bokade. Något pris är än så länge inte presenterat men räkna med någonstans runt 20 miljoner kronor.

Modellen är för övrigt döpt efter en fågel, nämligen röd glada.