Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini blir av med tre modeller

Mini har redan nått sin peak, i alla fall sett till antalet modeller. BMW avslöjar nu att man kommer att skära kraftigt i utbudet av Mini-modeller.

Antalet modeller i Minis utbud kommer inte att öka under de närmast kommande åren, tvärtom. Peter Schwarzenbauer, styrelseledamot i BMW med ansvar för Mini-märket, har nämligen avslöjat att det endast kommer att finnas fem Mini-modeller baserade på tredje generationen Mini.

Det betyder med största sannolikhet att Roadster, Coupé och Paceman får stryka på foten. Mini har redan lanserat nya Mini (hatch) och Mini 5-dörrar och näst på tur för lansering står nya Clubman. Efter den kommer en ny Countryman och sist ut blir en ny Mini Cabriolet som tros bli inspirerad av Superleggera-konceptet och då är vi redan uppe i fem Mini-modeller. Fler kommer inte.

Kommer du att sakna Roadster, Coupé och Paceman? Det kommer inte Mini och BMW att göra, dessa tre har varit de i särklass mest trögsålda Mini-modellerna på senare år och det kommer inte som någon överraskning att de inte ersätts av nya modeller.