Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini Clubman All4 Scrambler redo för äventyr

Söker du en liten bil för tuff tag: här är Mini Clubman All4 Scrambler – redo för äventyr.

Fräck, kul och tuff är ord som många lägger på nya Mini som debuterade 2001. En modell som tillsammans med Fiat 500 har den mest uppmärksammade retrodesignen.

Men hör du till dem som inte imponerats trots att Mini sedan starten har kommit i en rad varianter? Kanske är det denna Mini du har suktat efter: Mini Clubman All4 Scrambler.

Som namnet avslöjar är bilen fyrhjulsdriven och har låtit sig inspireras av koncernkollegan BMW R Ninet Scrambler – ja, en motorcykel! Liksom sin tvåhjuliga förebild är Minin lackad i mattgrå kulör och är utrustad med rejält grovmöstrade däck. Extraljus i fronten känns självskrivet och takräcket med sina trädetaljer för tankar till ur-Minin i kombiformat: Traveller som den då kallades.

Invändigt hittar vi mocka och alcantara i ett färgschema som motorcykelns sadel.

”Vanliga” Mini Clubman presenterats tidigare i år med fyrhjulsdrift, innan dess hade bara modellerna Countryman och Paceman det, men hade då samma markfrigång som den tvåhjulsdrivna varianten.

Mini Clubman Scrambler, som tyvärr bara är ett koncept och inte ämnad för produktion, visades upp i Turin för att fira att BMW fyller 100 år. Fler koncept kommer att visas upp världen över, nästa gång i London den 16 juni.

Sitter du och skruvar på dig och tycker att du sett en Mini i terrängutförande tidigare? För två år sedan skrev vi om Mini Paceman Adventure, en pick-up skapad av lärlingar på BMW-fabriken i München.