Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mini Cooper John Player Special
Mini Cooper John Player Special
Mini Cooper John Player Special
Mini Cooper John Player Special

Mini Cooper John Player Special – drömbilen

Här har du veckans häftigaste bil! Synd bara att den inte finns i verkligheten. Kanske vi med denna artikel sår ett frö hos någon bilbyggare där ute som vill förverkliga denna läckra Mini Cooper John Player Special.

Det är inte första gången vi visar upp illustrationer på bilar skapade av svenske Andreas Fougner. Däremot är det första gången som vi visar upp hans drömbil som han har skapat i sin dator för att visa upp för världen.

 Andreas drömbil är ingen mindre än en breddad Mini Cooper klädd i klassisk racingkostym, nämligen John Player Special. Bilen, som har utmärkta dragöglor fram och bak, är därmed redo för banan när som helst, precis som Ronnie Peterson – Sveriges största motorsportikon genom tiderna – en gång var.

 Även om bilen inte finns i verkligheten vet Andreas vad det sitter för maskin i rumpan på den lilla och lätta britten. En motor plockad från sporthojen BMW S1100RR. Med andra ord en riktigt varvvillig maskin med 198 hästkrafter vid 13000 r/min.

 Nu handlar denna Mini Cooper John Player Special inte om något superlättviktsbygge trots skalstolarna i kolfiber. Andreas berättar för oss att bilen är lätt nog som den är och att han har behållit grundkarossens plåt och ersatt huv, skärmar, dörrar och baklucka med glasfiberditon.

 – Kolfiber är coolt men inte speciellt praktiskt om man skulle skrapa eller ha sönder någon panel. Glasfiber gör jobbet minst lika bra och då slipper man sitta och vara nervös över minsta skråma, säger Andreas Fougner till teknikensvarld.se.

 Vi kan bara säga att vi går totalt igång på Andreas Mini Cooper John Player Special. Det tror vi också att du gör efter att ha tittat i bildgalleriet nedan. Synd bara att bilen är fiktiv. Men vi hoppas någon med tid och pengar får för sig att förverkliga Andreas drömbil, och i så fall låta honom få provköra den.