Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mini Countryman facelift 2015
Mini Countryman facelift 2015
Mini Countryman facelift 2015
Mini Countryman facelift 2015 Foto: Fabian Kirchbauer Photograpy

Mini Countryman facelift officiell innan New York

Minis bidrag i suvklassen, Countryman, får ett lyft för att inte kännas allt för gammal bredvid sin kompis Mini One/Cooper som fått ny skrud. Nyheter finns i utseendet både ut- och invändigt och till viss del i drivlinan.

Mini Countryman känns fortfarande som ett nytillskott i trafikbilden, men modellen har faktiskt hunnit bli fyra år gammal. Sedan lanseringen har den uppdaterats en gång och nu är det dags för omgång nummer två. Denna gång har fokus lagts främst på utsidan.

Mini Countryman facelift kommer på besök till New York nu till helgen när stadens stora internationella bilsalong slår upp dörrarna för besökarna. Väl där kommer den att visa upp nyheter som inkluderar uppdaterad front där dimljusen, varselljus och parkeringsljus har uppdaterats till LED-doningar, hasplåtar och tröskellådsskydd som standard till alla fyrhjulsdrivna All4-modellversioner (finns som tillbehör till övriga) samt tre nya karossfärger (djungelgrön, midnattsgrå och stjärnljusblå – oj, vad färgerna låter tråkiga på svenska) och nya kontrasterande färger för tak, backspegelkåpor och huvdekaler.

Även insidan bjuder upp till dans. Nåja, även insidan har uppdaterats – en aning. Mätartavlorna har fått mörkare bakgrundsfärg och lite mer krom har hittat fram till vissa detaljer, bland annat växelspaksknoppen. Mini har även uppdaterat isoleringen som ska ge en behagligare ljudnivå för de åkande.

 Infotainmentsystemet Mini Connected har uppgraderats för att tillhandahålla fler funktioner och appar.

Motorerna är desamma som tidigare. Skillnaden är att alla motorer numera når upp till de avgaskrav som benämns Euro 6 och som träder i kraft i september i år. Effektmässigt ligger de på samma nivå som tidigare men med en skillnad. Mini S Countryman har fått några extra hästar att leka med, 190 i stället för 184. Maxvridet är dock detsamma, det vill säga 240 newtonmeter.

I juli är det marknadslansering av Mini Countryman årsmodell 2015 inklusive alla uppdateringar. I Sverige kostar Mini Countryman i dag, innan uppdateringarna, från 179900 kronor, då är det One-versionen som gäller.