Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100614-mini-countryman
100614-mini-countryman
100614-mini-countryman
100614-mini-countryman Foto: BMW Group MediaPool / eb.andriuolo / This image is

Mini Countryman kan bli ännu större

Det är inte så mycket ”mini” över Minis senaste modell Countryman. Trots det uppges Mini fundera på att sträcka ut Countryman på längden för att ge plats för sju åkande.

 En gång i tiden vara Mini en liten bil. Så är det inte längre. Mini Cooper är betydligt större än originalhundkojan och Clubman är en liten kombi i fickformat. Det senaste tillskottet – Countryman – är ännu större. Fyra dörrar och fyra fullgoda sittplatser gör Countryman till den största Minin hittills, men det är en titel den kan komma att bli av med inom kort. Insiderkällor som brittiska Auto Express har varit i kontakt med avslöjar nämligen att det finns planer för en Countryman Plus.

Tillägget Plus ska i det är fallet innebära fler sittplatser. Countryman är fyrsitsig i grundutförande men som tillval finns ett baksäte med plats för tre. Tanken är att den som behöver ännu mer plats ska välja Countryman Plus och då få en tredje sätesrad. Bilen skulle i så fall konkurrera med bilar såsom Nissan Qashqai +2. Auto Express har talat med Minis märkeschef Wolfgang Armbrecht Countryman absolut skulle gå att göra större. ”Hjulbasen kan sträckas från 260 till 270 centimeter”, säer Armbrecht till Auto Express.

Den som har hängt med i Mini-nyheterna den senaste tiden vet att det här inte är den enda Countryman-spin-offen som är på gång. Den avskalde konceptbilen Beachcomber ska enligt uppgift vara på väg mot serieproduktion.

Läs mer