Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mini Countryman 2013
Mini Countryman 2013
Mini Countryman 2013
Mini Countryman 2013

Mini Countryman uppdateras – på insidan

Två år efter introduktionen genomgår Mini Countryman en liten förvandling på insidan som ska höja den upplevda kvalitetskänslan. Mini-fantasterna kan dock tycka att en liten detalj är skrämmande.

2010 var året då Mini presenterade sin första fyrhjulsdrivna modell – Countryman. Nu har det gått två år och det är dags för en första uppdatering, dock ingen facelift. Man har möblerat om lite på insidan för att dels förenkla handhavandet men också för att höja den så åtråvärda premiumkänslan.

 Nyheterna är kanske inte så stora i sig, men för en Mini-fantast finns det en detalj som kanske är aningen upprörande. Vi syftar på reglagen för de elektriska fönsterhissarna. Från att ha varit placerade på mittkonsolen har de nu fått flytta till armstöden på dörrsidorna. Armstöd som dessutom har helt ny form. På förarsidan kan man utöver förardörrens fönster även manövrera övriga fönster, samt barnsäkra fönsterhissarna för baksätet. På armstödet hos föraren hittar man också manövreringsknappen för ytterbackspeglarna.

 Nytt på insidan är också infattningarna runt hastighetsmätaren samt ventilationsutblåsen. Tidigare var de i gråsilvrig plast, nu är dessa i stället kolsvarta med innerring i blanksvart.

 Notera även den tvåekrade ratten.

 I baksätet hittar vi en annan stor nyhet. Som standard är det nu helt baksäte för tre åkande som gäller. Som kostnadsfritt tillval kan man få två separata stolar. Tidigare var det tvärtom.

 Nya färgsättningar och material på insidan ackompanjeras av två nya exteriöra metallicfärger – Brilliant Copper och Blazing Red.

 Precis som tidigare är det sex olika motoralternativ som gäller, tre bensinare och tre dieslar. Från 90 till 184 hästkrafter. Och så klart värstingen – Mini John Cooper Works Countryman med 218 hästkrafter.

 Nyheterna för Countryman lanseras under november månad i år.