Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini facelift officiell

Små ändringar på liten bil. Här är nyheterna hos Mini 2018. Ser du skillnaderna? Ta del av hundratals bilder!

Mini debuterade 2001 och kom i sin senaste upplaga till årsmodell 2014. Nu är det dags för en uppdatering, en mild sådan, men här ska vi försöka peka ut nyheterna.

Lättast är det att ta den nya versionen bakifrån. Lamporna här har mönstret av den brittiska flaggan, Union Jack, ett grepp vi såg på John Cooper Works GP Concept i höstas.

En liten men ändå stor nyhet mellan ljuskällorna, och på andra ställen med för den delen, är den nya logotypen som bekräftades för en månad sedan.

Framtill får strålkastarna LED matrix-teknik och från ytterbackspegeln på förardörren lyser logotypen på marken när dörren öppnas.

Bland övriga nyheter märks nya fälgar, utökat utbud av material och färger interiört, ny multifunktionsratt och 6,5-tums pekskärm. Sladdlös laddning av telefonen är nu möjlig liksom tillgången till ett utökat radio- och navigationspaket till skärmen. Olika funktioner och grader av uppkoppling erbjuds, bland annat Real Time Traffic Information och Find Mate som håller koll på bagage och annat via bilens pekskärm eller en app på din telefon.

Tre nya metallic-kulörer adderas i utbudet (Emerald Grey, Starlight Blue och Solaris Orange) liksom möjligheten att välja svart pianolack i stället för krom på vissa detaljer exteriört.

Man kan även formge detaljer på sin Mini efter eget huvud via en konfigurator på märkets hemsida.

På den tekniska fronten ska motorerna ha optimerats och dra upp till fem procent mindre bränsle och därmed släppa ut mindre mängder koldioxid. Motorhöljet är nu tillverkat i kolfiberkomposit (CFRP) för att ”reducera vikt”.

Bensinversionerna av Mini One med 1,5-litersmotor får höjt vridmoment med tio newtonmeter till 160 respektive 190 newtonmeter. Samtidigt höjs trycket på bränsleinsprutningen – även på dieselmotorerna.

Totalt finns det sju motoralternativ för tre- och femdörrarsversionerna och sex till cabrioleten.

En sjustegad automatlåda med dubbelkoppling finns i sortimenetet och med den kommer en ny design på växelspaken. Dieselalternativet SD kommer nu med en åttastegad automatlåda som standard.

Alla automatlådor (Steptronic) kommer med start/stopp-funktion och med två körlägen.

Ändringarna gäller såväl tre- som femdörrarsversionerna liksom cabrioleten och produktionen av nya Mini startar i mars månad.