Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mini John Cooper Works ConceptMini John Cooper Works ConceptMini John Cooper Works Concept
Mini John Cooper Works Concept

Mini John Cooper Works Concept visas i Detroit

Nu får vi ett smakprov på hur nya Minin kommer att se ut i det sportiga John Cooper Works-utförandet. Hungriga luftintag och borstad aluminium utmärker JCW-Minin som premiärvisas i januari.

I november var det dags för lanseringen av den tredje och senaste generationen Mini. Bilarna som visades då vara bara i Cooper– och Cooper S-utförande, men redan nu nås vi av de första bilderna på den sportiga JCW-modellen.

 JCW är förkortningen för John Cooper Works – Minis sportavdelning som sätter lite extra fart på de små bilarna. Hur mycket extra fart nya Mini JCW får vet vi inte än, Mini avslöjar ingen teknisk information då bilen som ska ställas ut på Detroitsalongen i januari är en konceptbil. ”Konceptbilen” ser dock i allra högsta grad produktionsfärdig ut.

 Det går inte att missa den hungriga fronten med en mängd olika hål för luftinsläpp. Frontspoilern söker sig långt ned mot marken och har flera röda inslag. Röda accenter finns även baktill där en stor diffuser och två runda utblås med kolfiberlook dominerar.

 Taket, liksom backspeglarna, är rött men nedre delen av karossen är lackad i vad som kallas Bright Highways Grey. Under klarlacken finns en handpolerad yta som ser ut som borstad aluminium. Vi lägger också märke till 18-tumsfälgarna vars design är hämtad från tidigare GP-modeller.