Mini överväger sedan och liten sportbil

Mini har redan nu en hel uppsjö av modellvarianter på sitt program, från lilla Coupé till suven Countryman. Nu kommer uppgifter om att Mini, och dess ägare BMW, planerar att utöka modellprogrammet ytterligare. Bland annat ska en sedan och en liten sportbil vara på gång.

Redan i dagslägen har BMW:s strategi med en modern tappning av den klassiska ”hundkojan”, Mini, blivit till en hel uppsjö av modeller. Modellprogrammet består av hela sju stycken olika modellserier, med nyligen presenterade Paceman inräknad. Detta är dock inget hinmder för att man nu ska överväga att utöka modellprogammet ytterligare. I en intervju med amerikanska Inside Line ska Harad Kreuger, styrelseledamot i företaget, ha sagt att man funderar över att utveckla Mini-programmet till åtminstone tio olika modeller.

De nya modeller som kan komma att bli aktuella inkluderar bland annat en fyrdörrars sedan, ytterligare en crossover och, kanske mest intressant, en liten sportbil, som kan komma att bli en konkurrent till Mazda MX-5 Miata. Enligt rapporten är planen att de båda bilarna ska hamna nära varandra både prismässigt och körglädjemässigt. Dock väntas Mini fortsätta att använda framhjulsdrift.

Sedanmodellen ska, enligt Inside Line, spela en större roll på exportmarknader utanför Europa. I länder så som Kina och Indien är sedanmodeller betydligt mer populära än i våra delar av världen. Utöver dessa tre modeller, ska även en bil i storleksklassen under vanliga Mini övervägas (trots rapporter om att projektet lagts ner). Denna kan i sådana fall få en hel del designmässiga attribut hämtade från fjolårets konceptbil Rocketman.