Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mini Paceman 2015Mini Paceman 2015Mini Paceman 2015
Mini Paceman 2015 Foto: Fabian Kirchbauer Photography

Mini Paceman facelift officiell – bilder och fakta

Nya ansiktslyfta coupéversionen av crossovern Mini Countryman visar upp sig i Peking, men är Paceman så ny som Mini utger den för att vara?

Det var inte länge sedan ansiktslyfta Mini Countryman visades på bilsalongen i New York, nu visar Mini upp nya ansiktslyfta Paceman på bilsalongen i Peking. Paceman är som känt coupeversionen av mer familjevänliga Countryman, således har Paceman liknande uppdateringar som Countryman. Nytt för ansiktslyftet är inte mycket men bland annat nya aluminiumfälgar, dimljus, varselljus och parkeringsljus har uppdaterats med LED-teknik.

Insidan har fått en modest uppdatering i form av en mörkare färgton bakom mätartavlorna och infotainmentsystemet Mini Connected har uppgraderats för att kunna erbjuda fler funktioner och appar.

Motorerna är desamma som tidigare fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer på 1,6 och 2,0 liter, skillnaden är att samtliga uppfyller de nya Euro 6 avgaskraven och att Mini S Paceman har fått sex extra hästkrafter och sportar nu 190 hästar. Samtliga motoralternativ går att få med All4 fyrhjulsdrift och kommer med sexväxlad manuell låda som standard medan sexväxlad automatlåda finns som tillval. Värstingmotorn hittar vi som tidigare i John Cooper Works som levererar 218 hästkrafter. Tidigare ”budegetmodellen” One faller bort från modellutbudet och Cooper, med sin 1,6-litersmotor på 122 hästkrafter, är nu basmodellen.