Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini Rocketman är på gång igen

Den sades kosta för mycket att utveckla och projektet lades ned. Nu kommer uppgifter från Storbritannien som säger att Mini Rocketman – en mini-Mini – är tillbaka på tapeten.

BMW-ägda Mini utvecklar en ny, mindre modell. Den tolkningen gör i alla fall brittiska Auto Express som har talat med Minis designchef Anders Warming.

– En Mini ska alltid vara en liten bil så visst skulle en ny stadsbil vara passande för märket. För tillfället har vi inte de rätta tekniska lösningarna, men vi arbetar på det. Vi har ännu inte den slutgiltiga lösningen, kan man säga, säger Warming till Auto Express.

Konceptbilen Rocketman från 2011 byggdes till stora delar av kolfiber men någon sådan lösning tror inte Warming på för produktionsbilen.

– Jag tror inte att kolfiber är rätt lösning för en superlätt Mini. Konceptbilen hade kolfiberdelar men aluminium är mer troligt. Vi vill minska antalet delar, göra mer med mindre, säger han till Auto Express.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Mini tvingats lägga ned Rocketman-projektet på grund av allt för höga utvecklingskostnader. Den biten verkar man nu alltså ha löst, även om allt pekar mot att man letar efter en samarbetspartner. Med tanke på det redan pågående sportbilssamarbetet med Toyota vore det inte otänkbart att se en koppling mellan Toyota och BMW även på småbilsområdet.