Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini Superleggera blir av – kommer 2019

Kommer du ihåg Mini Superleggera Vision Concept som visades vid förra årets Concorso d’Eleganza Villa d’Este i Italien. Nu ser det ut som att Minis MX-5-utmanare blir av.

Det var vid Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid italienska Comosjön förra året som Mini visade konceptbilen Superleggera Vision Concept. En liten läcker roadster av motsvarande snitt som Mazda MX-5. Många menade då att Mini borde bygga bilen, så ser det också ut att bli.

Autocar har klämt Mini-chefen Peter Schwarzenbauer på lite information:

– Intresset var enormt när vi visade konceptbilen. Vi arbetar nu hårt för att få ut den på gatan. Det är ett ekonomiskt utmanande projekt och det är ännu inte ett fast beslut taget, men vi har många personer som kämpar för det. Jag tror att den (bilen) skulle vara bra för varumärket, säger han.

BMW:s nya framhjulsdrivna UKL-plattform skulle i så fall bilda grund till Superleggera-roadstern, alltså samma plattform som nya Mini och framhjulsdrivna BMW 2-serie använder sig av.

Till skillnad mot Mazda MX-5 blir Minis roadster framhjulsdriven, med eventuella fyrhjulsdrivna toppversioner (läs JCW).

Det maskinella grundutbudet kommer att bestå av tre- och fyrcylindriga motorer, men en laddbar hybriddrivlina är också aktuell. Det blir i så fall samma konfiguration som i kommande hybridversionen av 2-serie Active Tourer, det vill säga en 1,5-litersbensinare som assisteras av en elmotor som driver bakhjulen.

2019 är det årtal som nämns i samband med den sannolika premiären av Mini Superleggera.