Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Mini utesluter 7-sitsig MPV

Den som går och väntar på en sjusitsig Mini att stoppa in familjen och hela bohaget i gör det förgäves. Enligt designchefen kommer Countryman även i fortsättningen att vara den största Mini-modellen.

Enligt Minis designchef Anders Warming kommer vi inte att få se någon riktigt stor modell från märket. Det säger Warming i en intervju med brittiska Auto Express som svar på alla rykten om att Mini skulle vara på väg att lansera en sjusitsig MPV-modell eller en mellanstor suv.

 På bilsalongen i Genève ställer Mini inte bara ut den nya generationen Mini utan även ett Clubman-koncept (bilden) som är betydligt större än dagens Clubman och dessutom har bakdörr på både vänster och höger sida.

 – Vi kommer inte att bygga någon modell större än Countryman, inte i det här läget. Du ska kunna parkera en Mini inne i city och Countryman och Clubman är därför så stora som en Mini ska vara, säger Warming till Auto Express.

 En crossovermodell storleksmässigt ett hack över Countryman nämndes så sent som för en månad sedan av en ledamot i BMW:s styrelse som en möjlig framtida Mini-modell men om vi ska tro Warming så är det alltså inte aktuellt. Många kan dock tänkas glädja sig åt Warmings uttalande om det uppmärksammade konceptet Rocketman från 2011:

 – Vi utreder fortfarande saken och den ligger oss varmt om hjärtat. Vi blev glada över hur Rocketman mottogs men vi kämpar fortfarande med att få ihop projektet, det handlar om ekonomin.