Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini Vision – förhandstitt på nya generationen

Vi har redan sett spionbilderna men nu vill Mini visa sin egen bild av den nya Mini-generationen. Konceptet Mini Vision ger oss en mer detaljerad bild av vad som är på gång.

Tidigare den här månaden avslöjades nästa generation Mini i helt omaskerat skick och därför har vi redan en god uppfattning om hur nya Minin som lanseras i Frankfurt i höst kommer att se ut. Nu väljer Mini ändå att visa en konceptbil för att ge en förhandstitt av nya Minin, kanske för att de inte var nöjda med spionbilderna.

 Om konceptbilen Mini Vision finns i fysisk form eller inte är något oklart, Mini berättar bara att den visas som ett 3D-hologram på ett event som kallas Mini Design@Home i München under ledning av danske designchefen Anders Warming. Den som har sett spionbilderna känner igen det mesta på Vision-konceptet. De runda strålkastarna med sina LED-ringar finns där, liksom de stora och nästan runda baklamporna. Konceptet har däremot en annan, lite smäckrare, nedre frontspoiler och en rejält mycket större vinge på taket.

 Mest intressant är insidan som på konceptet är en explosion i former och färger. Det har länge ryktats att tredje Mini-generationen ska få en mer nedtonad interiör men Vision-konceptet säger något annat. Instrumentpanelen domineras fortfarande av en stor, rund enhet med hastighetsmätare och annan information och ovanpå rattstången finns två mindre mätartavlor. Notera även dörrsidorna som i stället för konventionella förvaringsfack har tygremmar med resår uppspända i mönstret av den brittiska flaggan. Tanken är att man bara ska kunna trycka ned vattenflaskor, vantar eller annat mellan remmarna.

https://youtu.be/zk1xnMNK9qg?width=575&height=353