Mission L blir Skoda Rapid i Europa

För en månad sedan ställde vi frågan till en bil på några spionbilder: ”Skoda Rapid – är det så du heter?”. Bilen svarade oss aldrig men i dag svarar i stället Skodas ledning genom att säga att det är precis vad den ska heta.

Skoda Rapid, före detta Tjeckoslovakiens förmodat mest vanliga bil i coupéutförande, ska göra comeback. Dock blir det ingen tuff plåtlåda med svansmotor som på den tiden, och inte heller en släkting till Skodas indiska Polo-variant i sedanutförande, utan det är bara namnet som kommer att återanvändas.

 I stället är det en helt ny modell som storleksmässigt hamnar någonstans mellan Fabia och Octavia. Att modellnamnet blir just klassiska Rapid klargjorde Skoda i dag på bilsalongen i Peking där man visar upp en något modifierad version av Mission L för den kinesiska marknaden.

 Mission L visades för övrigt upp på bilsalongen i Frankfurt förra hösten.

 Rapid blir Skodas nästkommande modell i deras stora offensiv som ska innehålla en ny modell var sjätte månad. Rapid ska finnas att köpa hos europeiska Skoda-handlare i slutet av 2012.

 Även Seat kommer att få en Rapid, men i deras fall kommer man att återanvända det tidigare modellnamnet Toledo. Vi fick en försmak av den på Genèvesalongen tidigare i år, då i konceptform.