Mitsubishi ASX facelift visas i LA

På bilsalongen i Los Angeles visar Mitsubishi upp en uppdaterad version av Outlander Sport, modellen som vi bättre känner till som ASX.

Active Sports Crossover, eller ASX som Mitsubishi förkortar modellnamnet till, lanserades under 2010 som ett alternativ till märkets lite större suv Outlander. ASX lanserades även i USA, men precis som i andra delar av världen går den där under en annan modellbeteckning. Medan den heter RVR i exempelvis Kanada heter den Outlander Sport i USA.

Det är just Outlander Sport som just nu står utställd med uppfräschat utseende på bilsalongen i Los Angeles. Det är alltså den amerikanska varianten som visas upp, men vi misstänker att båda ASX och RVR kommer att få ta del av framför allt de visuella förändringarna som är betydligt större än de småförändringar som ASX genomgick under hösten 2012.

Inte mycket nytt i denna ände, desto mer i den andra.

Det är först och främst fronten som har gjorts om. Nu andas den samma stil som vi sett på flertalet konceptbilar från Mitsubishi de senaste åren, och inte minst påminner den om ”nya”, uppdaterade Mitsubishi Outlander som nyligen haft svensk premiär. I övrigt är utsidan sig lik, bortsett från svart plast runt skärmkanterna och nya 18-tumsfälgar. Nytt för Outlander Sport är körriktningsvisare i ytterbackspeglarna, en finess som ASX i Europa har sedan tidigare.

Mitsubishi ASX så som vi känner den i Sverige i dag.

I USA får Outlander Sport dessutom en någon omgjord ratt med detaljer i svart pianolack, ett nytt infotainmentsystem, nya säten och ny Homelink-innerbackspegel som kan programmeras för att manövrera garageporten i hemmet. De amerikanska motoralternativen på 2,0 och 2,4 liter, båda bensinare, kvarstår. I Sverige erbjuds ASX i dagsläget med tre motoralternativ, en 1,6-litersbensinare, en 1,6-litersdiesel samt en 2,2-litersdiesel.

Nu återstår det att se om ASX följer i Outlander Sports fotspår.