Mitsubishi CA-MiEV

Mitsubishi CA-MiEV – en förkrympt Prius?

Konceptbilen CA-MiEV är inte ett mindre syskon till Prius utan Mitsubishis nya elbilskoncept. iMiev har blivit gammal och Prius-liknande CA-MiEV kan bli dess efterträdare.

I Mitsubishis Genèvemonter står pickuphybriden GR-HEV och drar till sig många blickar. Men där står även den lilla elbilen CA-MiEV som lätt kan misstas för en ny version av Prius men i själva verket är en studie som visar hur Mitsubishis framtida elbilar kommer att se ut.

 Mitsubishi var tidigt ute med elbilar i form av lilla i-MiEV som nu har blivit drygt fyra år gammal. Det börjar alltså närma sig för japanerna att lansera andra generationen elbil och CA-MiEV ger oss en fingervisning om hur den kommer att se ut. Utseendemässigt skiljer sig CA-MiEV mycket från i-MiEV och Mitsubishi hävdar att den nya formen är optimal ur aerodynamisk synpunkt. Med 405 centimeter på längden och 178 centimeter på bredden CA-MiEV är dessutom större än i-MiEV, vilket signalerar att Mitsubishi har för avsikt att rikta nästa elbilsgeneration mot en bredare kundgrupp.

 CA-MiEV drivs av en elmotor som får kraft från litiumjonbatterier som kan laddas via kabel eller induktivt. När batterierna är fulladdade räcker kraften för en räckvidd på 30 mil.