Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080711-mistubishi-cx-prod
080711-mistubishi-cx-prod
080711-mistubishi-cx-prod
080711-mistubishi-cx-prod

Mitsubishi Concept cX går i produktion

Mitsubishi bekräftar nu att konceptet cX från höstens Frankfurtsalong ska gå i produktion. cX ska ge upphov till en fyrhjulsdriven crossover som även introducerar Mitsubishis nya och rena dieselmotorer.

När Mitsubishi visade sin konceptbil Concept cX var det många som uppskattade de fräcka formerna och höll tummarna för att bilen skulle gå i produktion. Nu är det bekräftat att så blir fallet. Snart kommer en ny kompakt crossover som storleksmässigt placerar sig under Mitsubishi Outlander. Att döma av konceptbilen Concept cX kan produktionsbilen låna många linjer från nya Lancer, vilket inte är det sämsta.

Den nya modellen blir konstant fyrhjulsdriven och blir först ut med Mitsubishis nya dieselmotorer som ska klara den kommande  Euro 5-normen. De nya motorerna uppges bli klassledande vad det gäller kraftuttag i förhållande till förbrukning, mycket tack vare ett högeffektivt turboaggregat. Instegsmotorn blir en fyrcylindrig dieselsnurra på 1,8 liter som levererar 136 hästkrafter och 280 Nm redan vi 2 000 rpm. Den kommer att paras med Mitsubishis egenutvecklade Twin Clutch-växellåda och ett fyrhjulsdriftssystem som i normala fall driver på alla fyra hjul.

Om produktionsversionen av cX visar sig bli framgångsrik får vi troligtvis även se bilen med fransk sminkning. Mitsubishi Outlander extraknäcker ju som bekant även som Peugeot 4007 och Citroën C-Crosser. Det vore ingen överraskning om även cX får uppgiften att tjänstgöra för fransoserna.

Läs mer

Extern länk

Läs mer om normerna Euro 5 och Euro 6 - skärpta krav för utsläpp från lätta motorfordon