Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101213-mitsubishi-småbil
101213-mitsubishi-småbil
101213-mitsubishi-småbil
101213-mitsubishi-småbil

Mitsubishi förbereder liten världsbil

Mitsubishi vill också vara med och slåss om de många småbilsköpare som finns runt om i världen. Nu visas den första skissen på en kommande instegsmodell som ska sättas ihop i Thailand och exporteras över hela världen.

Colts dagar som minst i Mitsubishi-familjen är räknade. Mitsubishi har presenterat sina planer att lansera en ny liten modell som ska säljas världen över. Den lilla bilen har ännu inget namn men kommer att bli mindre än Colt och tillverkas i en ny fabrik som just nu är under uppbyggnad i Thailand.

Detaljerna kring den lilla bilen är fortfarande luddiga men den ska byggas på en helt nyutvecklad plattform och väntas få sportig design och fem dörrar. Designen kan dessutom vara en försmak på vad som är aktuellt för nya Colt. Kraftkällorna förväntas bli på 1,0 och 1,2 liter och borde bli mycket snåla.

Fabriken som byggs i Thailand är Mitsubishis första nyetablering på 16 år och när den är färdig kommer den att ha en kapacitet på 150 000 bilar per år. Den nya bilen ska framförallt säljas på utvecklingsmarknader i Asien, till exempel Kina och Indien. Mitsubishi har inte uttalat sig om bilen kan bli aktuell även för resten av världen

Test och provkörningar