110118-ny-mitsubishi-colt

Mitsubishi-koncept visar nya Colt

Bilsalongen i Detroit har inte ens hunnit avslutas innan uppvärmningen inför nästa börjar. På Genèvesalongen i mars tänker Mitsubishi visa en ny konceptbil som är en försmak på nya småbilen Colt.

Mitsubishis nya konceptbil kommer inte att dra några åskådare på Genèvesalongen med hjälp av sitt namn – Mitsubishi Concept Global Small är inte vackert men desto mer beskrivande. En global småbil är nämligen just vad Mitsubishi håller på med. Konceptbilen är en förhandstitt på en kommande småbil som ska börja tillverkas nästa år i Mitsubishis nya fabrik i Thailand som ska ha en kapacitet cirka 150 000 bilar årligen.

Mitsubishi har inte avslöjat några detaljerade tekniska specifikationer utan nämner bara att motoralternativen ska vara på 1,0–1,2 liter och att bilen ska vara utrustad med bromskraftåtervinning och start/stopp-system. Mitsubishi säger heller ingenting om namnet men det mest troliga är att Concept Global Small kommer att ta över Colt-namnet från nuvarande Colt som är redo för pension.

Läs mer

Test & provkörningar