Mitsubishi L200 blir Fiat Fullback – säljstart nästa månad

Snart finns ytterligare ett pickupalternativ att ta hänsyn till när det ska inhandlas nytt (arbets)fordon. I maj är det nämligen premiär för Fiat Fullback som egentligen är en Mitsubishi L200.

I maj är det europeisk säljstart (oklart om Sverige ingår i Europa denna gång) för en helt ny pickup från Fiat vid namn Fullback. Fast helt ny kan vi inte kalla den eftersom Fullback är en förklädd Mitsubishi L200 som förvisso är helt ny då det kom en ny generation förra året.

Fiat Fullback är i princip identisk med nya Mitsubishi L200, det enda som skiljer är detaljer i fronten och emblemet på ratten.

Fullback med sin dubbelhytt är 528,5 centimeter lång, åtta millimeter kortare än när den går under japanskt namn. På bredden är den 181,5 centimeter och på höjden 178 centimeter, siffror som är identiska med L200. Maxlasten är 1 045 kilo, fem kilo mindre än L200, och max dragvikt ligger på 3 090 kilo.

Drivlinorna blir identiska med hur det ser ut i Mitsubishi L200, det vill säga en 2,4-liters turbodiesel med antingen 154 eller 181 hästkrafter. Maskinen kan kombineras med antingen en sexväxlad manuell låda eller en femstegad automatlåda. Fram- och fyrhjulsdrift finns att välja mellan.

Fiat Fullback har en tuff uppgift framför sig, inte bara Mitsubishi L200 har den att tampas med utan även andra populära pickuper så som nya Nissan Navara, nya Toyota Hilux, Volkswagen Amarok och Ford Ranger som nyligen har uppdaterats. Vilken väljer du av alla nämnda, om du nu skulle vara på jakt efter en ny pickup?