Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mitsubishi L200 facelift officiell

Japanska Mitsubishis pickup L200 uppdateras nu och börjar säljas om bara några dagar, men vi i Sverige måste vänta ytterligare ett år på den.

Drygt tre år efter presentationen av dagens L200-generation visar nu Mitsubishi upp den uppdaterade varianten som ska ta modellen in i 2020-talet.

Att L200, som i år fyller 40 år som modell, har anammat en hel del från Outlanders nos är tydligt. Det är dock mer grovhugget på L200, som sig bör på en bil av denna typ, men går fortfarande under designtemat som japanerna kallar för ”Dynamic Shield”.

Även skärmarna har fått ny form och andas med robusthet än tidigare. Bakre stötfångaren är omgjord men lämmen är i princip som tidigare, dock har bakljusen helt ny form.

Interiören är ganska kraftigt omarbetad och känns mer hemmahörande i en personbil än i ett nyttofordon, som den tidigare interiören gjorde.

Fyrhjulsdriftssystemet har vidareutvecklats för att ge bilen bättre terrängegenskaper än tidigare. Två olika varianter finns – Super-Select 4WD och Easy-Select 4WD där det sistnämnda ska vara det enklare systemet vid skifte mellan olika underlag.

Automatlådan är numera sex- i stället för femstegad. De bakre stötdämparna har uppgraderats till kraftigare doningar, så även bromsarna runt om.

L200 har med uppdateringen berikats med kollisionsvarningssystem som kan upptäcka båda fordon och fotgängare, döda vinkeln-varnare, backvarnare som ljuder om korsande trafik är inom riskzonen och ett system som varnar vid oavsiktlig acceleration. Med hjälp av kameror och sensorer ska backning och manövrering i trånga utrymmen gå lekande lätt, du får bland annat se bilen ur ett fågelperspektiv.

Uppdaterade Mitsubishi L200 börjar säljas redan den 17 november, men bara i Thailand som är ett stort pickupland. Därefter portioneras modellen ut till 150 andra marknader i världen och till Sverige kommer den först under hösten 2019.

Mitsubishi L200 heter Triton på vissa marknader.