Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090414-mitsu-outlander-gt
090414-mitsu-outlander-gt
090414-mitsu-outlander-gt
090414-mitsu-outlander-gt

Mitsubishi Outlander GT Prototype – ansiktslyft för crossovern

Den största nyheten i Mitsubishis monter på bilsalongen i New York är Outlander GT Prototype. Bilen visas som ett koncept men är utan tvekan ett näst intill färdigt ansiktslyft av Mitsubishis crossover Outlander. Kanske är det även en het GT-version på gång.

 Bilsalongen i New York är öppen för besökare veckan ut och de som tar sig till Jacob Javits Convention Center kan bland mycket annat se Mitsubishi Outlander GT Prototype . Mitsubishi vill få oss att tro att det rör sig om ett koncept, men det råder ingen tvekan om att GT Prototype är mycket mer än så. Mitsubishis suv/crossover har hängt med ett tag nu och ett ansiktslyft kan vara på sin plats. GT Prototype visar att Outlander kommer att få den Mitsubishi-typiska ”Jet Fighter-fronten.” Den argsinta fronten introducerades på Lancer och har sedan först över till både Lancer Sportback och minstingen Colt. Nu är Outlander näste man till rakning.

Det är inte bara den storkäftade grillen som är ny på GT Prototype. Motorhuv, ytterbackspeglar, framskärmar och sidotrösklar har fått en ny design. Det enda som är sig helt likt är baken som till synes lämnas oberörd bortsett från svärtade lampglas. Taket är i ett läckert blankpolerat aluminiumutförande, som däremot inte lär finnas kvar när Outlander får sitt ansiktslyft. Invärtes syns nyheter som ny skinnklädsel, aluminiumpedaler och en ny treekrad ratt.

GT Prototype rymmer en hel del nyheter även under skalet. Den stora 3,0-liters V6-motorn har fått en översyn som resulterar i en effektökning med tio hästkrafter till 230 samt en, enligt Mitsubishi, förbättrad vridmomentskurva. En intressant nyhet är att GT Prototype är utrustad med den avancerade fyrhjulsdriften från Lancer Evolution, Super All Wheel Control (S-AWC) kallat. Därtill har GT Prototype fått sin fjädring sänkt och tillstyvad.

De sportiga attributen på Outlander GT Prototype får oss att ana att Mitsubishi har en GT-version av Outlander i bakfickan. Den nya designen på GT Prototype lär dock införas även på vanliga Outlanders inom kort. 

Tester och provkörningar

Läs mer