Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S officiell

Nu visas tjänstebilsägarnas favorit upp i nytt, sportigare utförande. Här är Mitsubishi Outlander Concept-S som ser produktionsfärdig ut.

I början av månaden gick Mitsubishi ut med informationen att de på Parissalongen i år tänker visa upp en Outlander Plug-In Hybrid (PHEV) i sportigare kostym. Eller ”sportigare och sofistikerad” som de valde att formulera det.

Parissalongen har ännu inte satt igång men det hindrar inte Mitsubishi från att visa upp Outlander PHEV Concept-S. Trots namnet ser bilen inte speciellt ”produktionsovänlig” ut. Det nya utseendet, som Mitsubishi kallar för ett ”speciellt designpaket för produktionsversionen av Outlander PHEV” ser ut att kunna finnas tillgängligt när som helst. Dock inte som ett paket som du kan montera på din befintliga Outlander PHEV hur som helst.

Fronten är omarbetad från grillen och strålkastarna till stötfångarens allra nedersta delar. Hela främre partiet har betydligt tuffare uppsyn än motsvarigheten hos vanliga Outlander PHEV som är betydligt rundare i sin karaktär. Backspeglarna är nya, likaså listerna längs skärmkanterna.

Baktill finns fortfarande en ljusramp men i helt ny tappning. Och Mitsubishi har äntligen lämnat klarglaset hemma på lagerhyllan. X-designen från fronten går igen här bak.

Interiört har man med små medel fått det fräschare och med sportigare framtoning. Rött läder på stolar och dörrsidor bryter av mot det svarta. Mittkonsolen är bredare och ratten ny.

Förändringarna mot det sportiga har gjort Outlander PHEV Concept-S aningen större. Med 476 centimeter från för till akter är den 10,5 centimeter längre än tjänstebilsfavoriten som rullar på många håll i Sverige i dag. Den är dessutom fyra centimeter bredare och två centimeter högre.

Under skalet gömmer sig samma drivlina som i vanliga Outlander Plug-In Hybrid, det vill säga en tvåliters bensinmotor som ser till att de båda elmotorerna, en för framaxeln och en för bakaxeln, alltid har kraft att driva fram bilen.

Släpper Mitsubishi Outlander PHEV i det här utförandet inom kort kommer de garanterat att distansera konkurrenterna än mer. Se bara på hur Outlander har gjort ifrån sig hittills i försäljningsstatistiken.