Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080711-mistubishi-cx-prod
080711-mistubishi-cx-prod
080711-mistubishi-cx-prod
080711-mistubishi-cx-prod

Mitsubishi visar plug in-hybrid i Tokyo

På Tokyosalongen senare i år tänker Mitsubishi visa upp en konceptbil i samma storleksklass som Nissan Qashqai. Drivlinan ska bestå av nyutvecklad plug in-hybridteknik.

Headlineauto har intervjuat Mitsubishis produktutvecklingschef Gayu Uesugi och fick då fram information om att Mitsubishi ska fokusera mer på mindre effektivare motorer till sina framtida modeller i stället för som i dag ofta ganska stora motorer i stora suvar.

Ett första steg i utvecklingen är den konceptbil som de ska visa upp på Tokyosalongen i slutet av året. Enligt uppgifter ska den vara mindre än dagens Outlander och ska konkurrensmässigt placera sig inom samma sektion som Nissan Qashqai. Under huven är det dock ingen konventionell motor utan plug in-hybridteknik som ska visas upp.

Mot slutet av året ska Mitsubishi även introducera en ny snål dieselmotor på 1,8 liter som är samutvecklad tillsammans med Mitsubishi Heavy Industries. Det är första gången de båda företagen utvecklar en motor tillsammans.

Motorsportavdelningen inom Mitsubishi som länge var framgångsrika inom Dakarrallyt, har nu fått nya uppgifter där de ska utveckla elektriska drivlinor för framtiden. Detta är möjligt sedan Mitsubishi hoppat av framtida Dakarrallyn.

Dessutom ska Mitsubishi i framtiden ska utveckla mer globala produkter i stället för att göra olika produkter för olika världsdelar.

Bilen på bilden är Mitsubishi Concept cX som visades i Frankfurt 2007.

Läs mer