Mitsubishis modeller ska växa och krympa

Mitsubishi ser över paletten och ska särskilja modellerna mer samt bygga sina bilar på plattformar från Nissan och Renault.

Mitsubishi städar upp i modellpaletten. En källa inom företaget har för Autocar avslöjat att man ska särskilja sina modeller storleksmässigt. Arbetet börjar nästa år och målet är att det ska skilja cirka 20 centimeter i längd mellan modellerna Outlander, Eclipse Cross och ASX.

I och med det kommer nästa Outlander att bli större och kommande ASX att krympa. Bilarna ska bygga på samma plattformar som koncernkollegorna Nissan och Renault.

LÄS MER: 200 000 Outlander PHEV sålda

Kommande Outlander ska finnas i såväl bensin, diesel som laddhybridutförande och inspireras av konceptet Engelberg Tourer, enligt källan. Eclipse Cross kommer som både hybrid och laddhybrid medans ASX ska erbjudas i ett helt eldrivet alternativ.

Mitsubishi Engelberg Tourer Concept ger en hint om kommande Outlander.

Rådande suvtrend passar Mitsubishi perfekt, menar källan, då biltypen ligger i märkets DNA, men gör även kompakta bilar. Mitsubishi har tidigare gått ut med att man inte ger upp sedaner eller småbilar. Nästa Mirage/Space Star/Colt kommer med största säkerhet med eldrift och idén att göra en världsbil som passar alla marknader ger man upp.

– Om du bygger en bil för både Asien och Europa kommer du inte tillfredsställa någon. Antingen blir den för lågt specad eller för högt, beroende på ditt perspektiv, menar källan.