Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080717-mits-racing-lancer
080717-mits-racing-lancer
080717-mits-racing-lancer
080717-mits-racing-lancer

Mitsubishis nya rallyjärn MRX09

Mitsubishi ger oss en förhandstitt på den nya Cross-Country-bilen Racing Lancer MRX09. Den nya bilen som ska försvara japanernas ära i kommande Dakarrallyt kombinerar linjer från nya Lancer Sportback och gamla Pajero.

Mitsubishi ger oss nu en tecknad förhandstitt på bilen som ska försvara företagets ära i det kommande Dakarrallyt, som visserligen ska köras i Sydamerika. Årets upplaga av Dakarrallyt ställdes ju som bekant in på grund av terroristhot. Kort därefter bestämdes dock att rallyt skulle omvandlas till Dakar Series – en serie av rallyn som ska köras på olika håll i världen. Först ut att hålla i tävlingarna blir Sydamerika, och det är även där och då Mitsubishis nya Racing Lancer begår sin debut. Nya Racing Lancer är dock inte bara en rallybil, den ska även fungera som testbänk för Mitsubishis kommande fyrhjulsdriftssystem och växellåda.

På skissen kan man känna igen vissa linjer från nyligen presenterade Lancer Sportback, släktdragen blir förmodligen än tydligare när bilen ses i fysisk uppenbarelse. Racing Lancer är en så kallad Super Production Cross-Country Rally-bil, som har utvecklats enligt FIA:s grupp T1-reglemente. Den ska också leva upp till de regler som träder i kraft 2010. Kraftkällan är en turbomatad diesel-V6 som ger 260 hästkrafter och hela 650 Nm. Fyrhjulsdriftssystemet och växellådan som används i Racing Lancer kommer med all säkerhet att flyttas över till Mitsubishis kommande personbilar, om det visar sig att delarna fungerar vill säga.

Läs mer