Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100624-mitsouka-like100624-mitsouka-like100624-mitsouka-like
100624-mitsouka-like

Mitsuoka Like – Mitsubishi iMiev i monsterkläder

Japanska Mitsuoka har skapat en egen version av Mitsubishis elbil iMiev. Mitsuoka är mest kända för att bygga mindre vackra bilar och elbilen Like är inget undantag. Men de har faktiskt fått den rymligare.

Mitsuoka börjar nu ta emot beställningar på deras senaste modell Like. Like är en helt eldriven bil och den som tycker att det är något bekant över skapelsen har rätt. Mitsuoka har köpt in sig på Mitsubishis elbil iMiev men de var tydligen inte helt nöjda med utseendet. Mitsuoka har nått internationell uppmärsamhet tack vare deras, milt sagt, okonventionella design. Många känner nog till sportbilen Mitsuoka Orochi. Elbilen Like är inget undantag.

Mitsuoka har försökt ge bilen mer premiumkänsla genom exteriöra kromdetaljer och inte minst den helt omritade fronten. Om Mitsuokas designteam har lyckats eller inte låter vi vara osagt men nog har de skapat något annorlunda i alla fall. Men det är inte allt. Mitsuoka har faktiskt gjort Like till en större och mer praktisk bil än iMiev. Like är 17,5 centimeter längre än iMiev och uppges därmed ha plats för tre passagerare i baksätet i motsats till iMiev som bara kan husera två.

Mitsuoka Like börjar levereras i augusti i hemlandet Japan och alla köpare får ”Mitsuoka Road Assistance” i tre år. Den blir bara tillgänglig i fem färger men den japanska staten är snäll och ger hela 92 000 kronor i rabatt på det ursprungliga priset som ligger på motsvarande 348 000 kronor.

Läs mer