070103_mkr

MKR visar Lincolns framtid

Ford har bestämt sig för att slå rekord i konceptbilar. Det känns i alla fall lite så eftersom nu även Fords lyxbilsmärke Lincoln tar med sig en konceptbil till Detroitsalongen. De kallar den MKR och ska ge betraktarna en glimt om hur Lincoln kommer att se ut i framtiden.

Teamet bakom Lincoln MKR har letts av Peter Horbury som också ledde arbetet med Ford Interceptor men i övrigt är den en annan styrka, bland annat Patrick Schiavone som egentligen jobbar med Fords lastbilsavdelning.

Så vad är Lincoln MKR? En mycket aggressivt designad fyrdörrarscoupé med en 3,5-liters V6-motor under huven. Dessutom en stark sådan - 400 hästkrafter och 540 Nm levererar den som mest. Precis som Ford Interceptors V8 går MKR:s V6 på E85.

Relativt stor är den också. 497 cm lång, 191 cm bred och 133 cm hög gör den både längre och bredare än till exempel Mercedes CLS. I höjd får den dock stryk med en decimeter mot Mercan

.

Lincoln MKR är alltjämnt en designstudie som är en fingervisning inför framtiden.

– MKR är viktig eftersom den markerar en ny era för hela märket, säger Peter Horbury. Det är en uppvisning av modern design som för samman kraft, prestanda och lyx.

Fler bilder och information om Lincoln MKR kommer vi få om några dagar när Detroits bilsalong öppnar.