Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mobil fartkamera fast för fortkörning 17 gånger

Ett gäng killar ville jävlas med polisen som stod med en mobil fartkamera i form av en skåpbil vid vägkanten. Det slutade i 17 fortkörningsböter – för bilen med fartkameran.

Varför de fyra killarna agerade som de gjorde vet vi inte, förmodligen var det för att hämnas på systemet efter att själva ha blivit fällda för hastighetsöverträdelse.

Tre av killarna gick fram till polisens skåpbil vid vägkanten. Brittiska mobila fartkameror är ofta just skåpbilar med tydliga markeringar om vad det är för bil. De tre killarna frågade den tjänstgörande polisen om hur fartkameran fungerar och hur många bilar den kan registrera om dagen.

Medan polisen glatt berättade om sin mobila arbetsplats passade den fjärde killen, som smög runt, på att skruva loss registreringsskylten fram på polisens fartkamerabil. De tre andra tackade därefter polisen för pratstunden och gick därifrån.

Väl hemma bytte killarna ut registreringsskylten på sin egen bil till den som de hade stulit från polisens fartkamerabil. Sedan var det bara att ge sig ut på vägen, vilket de också gjorde och då med ett specifikt mål i sikte. 17 gånger passerade de den mobila fartkameran i för hög hastighet.

Det slutade med att det automatiska fortkörningssystemet skickade ut 17 böteslappar till sig själv. Ett genialt pojkstreck på något sätt.

Bilen på bilden är oskyldig.

OBS! Denna historia är tydligen en skröna som tog fart i Australien i början 2000-talet. Dock en riktigt bra historia och även om den är osann så bjuder vi på det goda skratt den gett oss. Som bekant förlänger ett gott skratt livet.