Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moke är tillbaka som elbil med kinesisk hjälp

20 år efter att sista exemplaret av Mini Moke byggdes i Portugal är den udda bilen tillbaka i nygammal form. Moke International ska med kinesiska Cherys hjälp starta tillverkningen av en ny, eldriven Moke.

Efter 20 års frånvaro ser det ut som att Mini Moke är på väg tillbaka. Företaget Moke International påbörjade ett återupplivningsförsök i fjol och nu säger de sig vara redo att bygga en första serie om 1 000 bilar.

 Bilen som ska byggas ser inte exakt ut som den Mini Moke som byggdes från 1964 ända fram till 1993, designern Michael Young har gjort vissa små förändringar, främst på insidan, och konstruktionen har uppdaterats av Chery-ägda Sicar Engineering. Intressant nog ska nya Moke erbjudas antingen med bensin- eller elmotor.

 Under sina sista år byggdes Mini Moke i Portugal och skeppades till Australien där Beachbuggyns värsta fiende fortfarande är enormt populär. De australiska strandraggarnas vurm för Moke tycks också vara anledningen till att bilen återföds, hela den första satsen av bilar ska gå till Australien och sägs redan vara sålda.