Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Morgan 3 Wheeler
Morgan 3 Wheeler
Morgan 3 Wheeler
Morgan 3 Wheeler

Morgan 3 Wheeler facelift officiell

Kan man göra ett facelift på en trehjulig Morgan som sett likadan ut sedan 1930-talet? Ja, Morgan har precis gjort det. 2014 års 3 Wheeler blir säkrare, bekvämare och roligare.

Med 1 000 sålda bilar sedan lanseringen 2011 är Morgan 3 Wheeler företagets absolut bäst säljande modell. För att sätta ytterligare lite bättre fart på försäljningen under nästa år väljer Morgan att uppdatera trehjulingen.

Utvändigt kommer den uppdaterade modellen bli svår att känna igen. De exteriöra nyheterna är nämligen begränsade till nya luftslitsar i motorhuven och nya kulör- och dekalalternativ.

Undertill händer det desto mer, allt i syfte att göra 3 Wheelern enklare att använda till vardags. Den som kör mycket i långsam stadstrafik kan från och med nu välja till ett Urban Cooling Pack som ska ge motorn bättre kylning. Styrningen har omkalibrerats för bättre högfartsstabilitet och man har till och med gett sig på chassit som nu ska vara mer vridstyvt.

Den lilla tvåcylindriga motorn ger fortfarande 80 hästkrafter till bakhjulet men stora delar av drivlinan uppdateras för att ge en mjukare och tystare gång.

Den uppdaterade 3 Wheelern börjar säljas tidigt nästa år till ett pris av 31 140 pund, cirka 330 000 kronor.