Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Morgan 3 Wheeler
Morgan 3 Wheeler
Morgan 3 Wheeler
Morgan 3 Wheeler

Morgan 3 Wheeler kan bli elbil

Morgan Motor Company tänker även de på miljön. Deras klassiker 3 Wheeler, som återigen byggs 100 år efter introduktionen, kan vara på gång i elbilsutförande.

Det är mer än 100 år sedan Morgan Motor Companys första modeller såg dagens ljus, trehjuliga bilar som var framgångsrika på tävlingsbanorna. 100 år efter introduktionen fick Morgan Motor Company för sig att bygga bilen med tre hjul igen. Morgan 3 Wheeler fastnade på allas läppar under 2011.

Nu ser det ut som att den lilla 80-hästarsbilen kan bli av med sin tvåcylindriga motor till förmån för en elmotor. Enligt The Telegraph har succén med 3 Wheeler fått Morgan att tänka framtid. Målet var att sälja 400 3 Wheelers totalt, men till dags datum har företaget lyckats sälja 1 400 exemplar och kunderna står fortfarande i kö för att få ett stycke bilhistoria i sina händer. Det gör 3 Wheeler till Morgan Motor Companys i särklass populäraste modell då den står för hälften av företagets produktion.

Inga uppgifter om när en eventuell elversion av 3 Wheeler kan dyka upp finns, men med tanke på det miljöfokus som råder nu kan vi tänka oss att Morgan inte kan låta bli en ”3 Wheeler Electric” inom kort.