Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090428-morgan-aero-supers
090428-morgan-aero-supers
090428-morgan-aero-supers
090428-morgan-aero-supers

Morgan Aero SuperSports

För att fira sina 100 år i branschen lanserar Morgan Motor Company en ny flaggskeppsmodell. Med en 4,8-liters V8 från BMW och en ny taklösning ska Aero SuperSports förvalta Morgan-arvet vidare.

 Det är inte varje dag Morgan presenterar en ny bilmodell. Men i dag är faktiskt en sådan dag. Nya  Morgan Aero SuperSports  visas på Concorso d’Eleganza Villa d’Este – den anrika bilträffen där de allra rikaste och entusiastiska bilsamlarna samlas för att visa upp sina bilar vid Como-sjön i Italien. Varje år visas även ett antal helt nya bilmodeller. I år är Morgan Aero SuperSports och Aston Martin One-77 några av dem.

Charles Morgan, sonson till företagets grundare HFS Morgan, säger om nya Aero SuperSports att den är en lyxig sportbil som ändå är trogen Morgan-traditionen med lättviktiga och minimalistiska bilar. Precis som vanliga Aero lånar Aero SuperSports sin motor från BMW. Det handlar om den välanvända 4,8-liters V8-motorn som ger 367 hästkrafter. Motorn kopplas antingen till en sexväxlad manuell låda eller en automatväxlad dito. För att vikten ska hållas nere byggs bilen på ett aluminiumchassi och kläs med handknackade aluminiumpaneler. Samma chassi används för övrigt även i Morgans GT3-racer Aero Eight GT3. Aluminium används även för den nya taklösningen som består av två avtagbara delar. Aero SuperSports kan allstå avnjutas både som coupé och cabriolet. När takpanelerna inte behövs kan de förvaras i bagageutrymmet.

I sittbrunnen flödar den brittiska lyxen med handsydd skinnklädsel och äkta träpaneler, precis som sig bör i en sportvagn från de brittiska öarna. Morgan vill dock inte att lyxen ska avskräcka sportbilspuritanerna, bilens totala vikt ska inte påverka körupplevelsen i negativ mening. Hur mycket bilen väger eller hur fort den kan köras vill Morgan inte avslöja riktigt än. Den som vill ha en Morgan Aero SuperSports får vara beredd att punga ut med 25 000 pund. Det får man visserligen ingen bil för, men man försäkrar sig om att få en när produktionen drar igång nästa år. Priset för hela bilen uppgår till 127 000 pund, motsvarande 1,5 miljoner kronor.

Läs mer