Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Morgan

Morgan Plus Four avtäckt

Gammal och ny på en och samma gång. Morgan Plus Four må ha välkända former men tekniken där under är ny.

Nej, det handlar inte om en facelift utan en helt ny bil från Morgan. Plus Four ersätter Plus 4 med en form vi känner från den brittiska märket sedan länge. Endast tre procent av föregångaren ska dock ha förts över till den nya bilen som bygger på en ny plattform vid namn CX. Det är samma som modellen Six som visades under förra årets upplaga av Genèvesalongen men Plus Four är mellan 104 och 87 millimeter smalare och har egen typ av flyglar.

Foto: Morgan

Under huven hos Plus Four hittar vi en tvåliters BMW-motor på 255 hästar – den första fyrcylindriga turbomotorn för Morgans del. 0-100 klaras av på 4,8 sekunder och den 1 009 kg lätta bilen (torrvikt) toppar 240 km/h.

LÄS MER: Sista Morgan-bilarna med V8

Växellådan är manuell med sex lägen eller automatisk med åtta och Plus Four har något så modern som en sportknapp på mittkonsolen som ändrar uppträdandet på motor och växellåda. Även saker som ABS-bromsar, servostyrning, LED-ljus, solskydd, vadderad sufflett och invändiga dörrhandtag är numera standard.

Foto: Morgan

Morgan hoppas på en försäljningsökning på 30 procent under detta år och bidragande ska nya Plus Four vara som är en instegsmodell i utbudet. I verkliga bilar handlar det om cirka 900 exemplar.I hemlandet startar priset på motsvarande 765 000 kronor och bilen går att beställa nu.

https://youtu.be/P2n1gyb7MVA