081229-morgan-supersport

Morgan SuperSport Junior trampbil

Klassiska Morgan Motor Company fyller hundra år nästa år och det tänker företaget fira med en ny modell. Morgan SuperSport Junior har den döpts till och som namnet avslöjar…

…handlar det alltså om en bil för barnen, närmare bestämt en trehjulig trampbil för dem mellan 6 och 13 år. Mer miljövänligt kan det knappast bli.

Morgan SuperSport Junior är byggd i två tredjedelars skala och ska innehålla alla de attribut som Morgans klassiska bilar är berikade med – bland annat nämner de, något skämtsamt, det höga effekt/vikt-förhållandet.

Bilen är alltså byggd i lättviktsmaterial och motorn i aluminium är gjord för att se så verklig ut som möjligt, trots avsaknaden av hästkrafter.

Produktionen av bilen kommer att dra igång så fort Morgan fått in 200 förbeställningar, dock senast i augusti 2009 enligt planerna. Totalt 500 ska byggas.

Vill du att ditt eller dina barn ska ha kvarterets läckraste kärra kostar det en slant. Motsvarande 29 200 kronor får du punga ut för en Morgan SuperSport Junior, men då ingår inte läderklädseln. Den kostar i stället knappt 3 000 kronor extra.

Det finns även en vass konkurrent till Morgans nya vagn, nämligen Auto Union Type C, men den kostar tyvärr tre gånger så mycket som britten.

Läs mer