Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100602-nya c4 motorer
100602-nya c4 motorer
100602-nya c4 motorer
100602-nya c4 motorer

Motorerna till nya Citroën C4 avslöjade

Nya Citroën C4 begick något av en smygpremiär i går, men fransmännen valde att fortsätta hålla på motorspecifikationerna. Som tur är finns Internet, för nu har dessa läckt ut. Antalet motorkonfigurationer är tio, flera av dem väldigt intressanta.

Citroën har alltså valt att smygpresentera nya C4 några månader i förväg, men vad de har valt att undanhålla i information är motorspecifikationerna. Men som tur är har de läckt ut via sajten Carscoop som fått tjusiga tabeller med alla data kring motorerna.

Ur tabellerna kan vi utläsa att antalet bensinmotorer blir tre varav en av dessa även erbjuds som gasversion (GPL är franska för LPG), samt att antalet dieselmotorer också blir tre till antalet varav två av dessa även erbjuds som hybridversioner (e-HDI). Antalet motorkonfigurationer blir totalt tio stycken.

På bensinsidan hittar vi en 1,4-liters VTi-motor på 95 hästkrafter (egentligen 98 hk) med femväxlad manuell låda, en 1,6-liters VTi-motor på 120 hästkrafter med antingen femväxlad manuell låda eller fyrstegad automatlåda, en gasversion av nämnda 1,6-liters VTi-motor som då är utrustad med en femväxlad manuell låda. Sist men inte minst har vi den kraftfullaste bensinaren THP 155 som är en 1,6-liters turbomotor med 156 hästkrafter. Den är kopplad till en halvautomatisk sexstegad låda.

På dieselsidan hittar vi en 1,6 liter stor HDi-motor med 92 hästkrafter och femväxlad manuell låda, en 1,6 liter stor HDi-motor med 112 hästkrafter och sexväxlad manuell låda samt en 1,6 liter stor HDi-motor med 150 hästkrafter och sexväxlad manuell låda. De båda minsta dieselalternativen kommer dessutom att lanseras i hybridversioner, så kallade e-HDi-motorer. De är utrustade med sexstegade halvautomatiska lådor samt senaste generationens start/stopp-system. Alla dieselalternativ är försedda med partikelfilter.

För förbruknings- och utsläppssiffror se de två nedersta raderna på bilderna nedan som visar motorspecifikationerna.