Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biffiga BMW M2 Competition officiell

Starkare, snabbare och maffigare. Redan för två veckor sedan kunde vi visa några läckta bilder på BMW:s nya prestandavapen M2 Competition. Och här den nu – officiell.

410 hästkrafter – så stark är nya BMW M2 Competition. Det är med andra ord 40 fler än vanliga M2 Coupe. Effektökningen stavas ny motor som i M2 Competition innebär samma raka bi-turbosexa på tre liter som vanligtvis sitter i storebröderna M3/M4. Vridmomentet skrivs till 550 newtonmeter, och enligt BMW själva ska M2 Competition klara sprinten 0-100 kilometer i timmen på 4,2 sekunder – med sjustegad M dubbelkopplingslåda. M2 Competition kommer nämligen även att erbjudas med sexstegad manuell låda, och då går sprinten något långsammare, närmare bestämt på 4,4 sekunder.

Toppfarten är begränsad till 250 km/h, men väljer man att köpa till M Drivers Package höjs toppfarten till 280km/h.

Bränsleförbrukningen för M2 Competition med manuell låda skrivs till 10,0 – 9,9 l/100 km vid blandad körning, och koldioxidutsläppen till 228 – 225 g/km. Väljer man M DCT-varianten sjunker förbrukningen något till 9,2 l/100 km och koldioxidutsläppen till 210-209 g/km. Partikelfilter är standard.

Utvändigt finns det också flera detaljer som särskiljer M2 Competition från ”vanliga” M2 Coupe. Bland annat är fronten uppdaterad med en hungrigare njurar och större luftintag för bättre kylning och sportigare utseende. M2 Competition får för övrigt samma kylsystem som M4 Competition, det vill säga tre kylaggregat och en separat oljekylare . Under huven sitter även en ny krängningshämnare i kolfiber som enligt BMW ska ge ökad stabilitet i framvagnen.

Avgassystemet är nytt, fyrpipigt och är utrustat med elektroniskt ställbara klaffar för sportigare ljud.

Avgassystemet är förövrigt i svart krom något som går igen i flera detaljer på M2 Competition. Njurarna i grillen är lackade i den glansiga kulören Shadow Line, och så även gälarna på sidan.

19-tummare (245/35 fram och 265/35 bak) är standard på M2 Competition liksom adaptiva LED-strålkastare, Navigation system Professional samt nya M-sidospeglar. Den gråa kulören som syns på bilderna kallas Hockenheim Silver Paint och är exklusiv för modellen.M Sport-bromsar med gråa bromsok är dock tillval. M Sport-bromsarna har för övrigt uppgraderats till M2 Competition. Skivorna mäter numera 400 millimeter i diameter fram (sexkolvsok) och 380 bak (fyrkolvsok).Invändigt är sportstolar standard men än mer kramande M Sport-stolar med integrerade nackstöd finns som tillval.BMW M2 Competition kommer att börja byggas i sommar och de svenska priserna startar på 625 000 kronor.

https://youtu.be/2UuJ1bxmBeI