Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mystisk Koenigsegg Agera med 1 400 hk

Det ser ut som att ytterligare en specialbeställt Koenigsegg Agera är på väg mot Kina. Denna gång handlar det om både trim och extra styling i form av mer effekt och stor vinge.

I september presenterade Koenigsegg en specialversion av Agera R med tilläggsbeteckningen BLT. Den var beställd av en kinesisk affärsman. Men bilen nådde aldrig köparen eftersom den beslagtogs av den kinesiska tullen som smuggelgods.

 Nu sägs det att ytterligare en Koenigsegg Agera är på väg till Kina och att den i så fall ser ut som på bilden ovan. Uppgifterna kommer från gtspirit.com som har kommit över bilden som är en skärmdump från en iPhone.

 Denna mystiska version av Agera känns lite som ett lurendrejeri av någon som spinner vidare på BLT-bilen som konfiskerades. Men enligt gtspirit.com ska det vara en förmögen kines som via återförsäljarfirman FFF i Shanghai (deras logga syns på bilens vinge) som lagt beställning på denna bil med extra mycket kolfiber, luftscoop på taket, grövre frontspoiler och stor takvinge.

 Dessutom ska femliters-V8:an med dubbelturbo enligt uppgift vara trimmad till 1400 hästkrafter (med E85 i tanken förmodar vi), vilket kan jämföras med Agera R som har 1140 hästkrafter.

 Om denna mystiska skåning är bluff eller verklig lär vi få reda på inom kort. Bilden känns i alla fall skum.