Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Porsche 911 cabriolet 2012?Porsche 911 cabriolet 2012?Porsche 911 cabriolet 2012?
Porsche 911 cabriolet 2012? Foto: CarPix

Mystisk ny Porsche till LA – vi tror vi vet vilken…

USA-premiären för Porsche 911 kan komma att överskuggas av världspremiären av en annan modell, men Porsche är hemlighetsfulla om vilken bil det gäller.

Två nya premiärer kommer komma till bilsalongen i Los Angeles som går av stapeln den 18 november i år. Vi européer har varit lyckligt lottade och fick se världspremiären av Porsche 911 redan på Frankfurtmässan i september. Till motormässan i Los Angeles får även jänkarna chans att klämma och känna på 991:an, som nya 911 heter med Porsches internkod. 

 Nu har Porsche gått ut med ett pressmeddelande där man avslöjar att ytterligare en modell kommer visas upp för första gången, men man avslöjar inga detaljer kring vad det kan tänkas vara. 

 ”Modellen kommer visa imponerande prestanda och ett dynamiskt utseende som andas ren körglädje”, berättar Porsche kryptiskt. Sedan tidigare har vi fått in bilder på en väldigt lätt maskerad 911 cabriolet från vår spionfotograf och mycket tyder på att det är just den modellen det rör sig om. Att Porsche skulle lansera sin nya Boxster-modell är en möjlighet men Porsche fortsätter pressmeddelandet med att berätta att även Cayman och Boxster kommer finnas representerade på mässan. 

 Nya 911 Cabriolet kommer med en ny slags sufflett med en solid takdel kombinerat med taksektionen bak som kommer i mer klassiskt tygmaterial runt bakrutan.

 Precis som sitt hardtop-syskon 911 Carrera kommer i standardutförande med en 345 hästkrafter stark boxersexa på 3,4 liter. 0-100 går på 4,4 respektive 4,2 sekunder beroende på om man valt att lägga till Sport Chrono-paketet. Carrera S får en 400 hästkrafter stark 3,8-liters version av boxermotorn och klarar 0-100 på 4,1 eller 3,9 sekunder beroende på Sport Chrono-paket. 

 Mer om hardtop-versionen hittar du här, och vår reporter Erik Gustafssons rapport om 911 från Frankfurtmässan hittar du på vår webb-tvkanal.