Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Instagram

Mythos – lyxigare än Maybach

För den som inte tycker att Mercedes Maybach räcker kommer snart Mythos – en serie bilar som ska byggas i extremt få exemplar, skräddarsydda efter kunders önskemål.

Mercedes har tillkännagett att de ska röra sig uppåt på exklusivitetsstegen. De minsta och billigaste modellerna får stryka på foten och i toppen av modellutbudet tillkommer ännu lyxigare och dyrare bilar.

Därför kommer vi att få stifta bekantskap med namnet Mythos. Mythos beskrivs som en serie ultraexklusiva samlarbilar som ska byggas på uppdrag av Mercedes allra mest hängivna köpare och samlare. Det blir alltså en ytterligare lyxnivå över Mercedes-Maybach.

Den första Mythos-bilen väntas bli en roadsterversion av nya SL, men Mercedes-Maybach S-klass och G-klass lär följa kort därpå. Mercedes designchef Gorden Wagener har gett en första glimt av bilen på Instagram och där kan man se en kromad grill med Maybach-namnet och en svart och mönstrad motorhuv som pryds av Mercedes-stjärnan. Han har också lagt upp en bild som visar siluetten av en SL med roadsterkupor bakom stolarna.

– De flesta lyxföretag bygger sin produktportfölj på en eller två ikoniska produkter. Mercedes-Benz har turen att ha flera ikoner och varumärken i den övre delen av sin portfölj – som S-Klass, SL, G samt AMG och Maybach. Vi ser en stor potential här att utöka vår Top-End-portfölj med ännu fler fascinerande produkter för våra kunder, säger Mercedes vd Ola Källenius i ett pressmeddelande.

https://www.instagram.com/p/Cd3VVJOK72l/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true