Någon har byggt om en Lamborghini Gallardo till en Ford Mustang

Frågan är… varför i hela fridens namn gör man något sådant?

Italiensk supersportbil eller amerikansk muskelbil? Valet är enkelt! Eller? Varför inte ha båda alternativen i en och samma bil? Det bästa utav två världar… måste denna bilbyggare ha tänkt. Drygt 6,3 miljoner kronor har det kostat att transformera en Lamborghini Gallardo till en Ford Mustang, eller ”Ford Mustang” inom citationstecken kanske är lämpligare.

Resultatet är minst sagt tudelat. Fronten, med sina Porsche 911-blinkers, får anses vara helt okej, men bakänden. Den är svårsmält.

Baken skriker fortfarande Lamborghini Gallardo, på ett icke fördelaktigt sätt. Under bakrutan hittar vi fortfarande den 5,2 liter stora V10 på 560 hästkrafter som Audi en gång i tiden byggt och som Lamborghini fortfarande håller fast vid, om än i uppdaterat utförande (Huracán). Även Lamborghinis halvautomatiska elektrohydrauliska E-gear-växellåda finns kvar.

Bak på en Gallardo står normalt Lamborghini utskrivet, men i detta fall har Lambos emblem bytts ut mot ordet/namnet ”Tractorri”, en tydlig vink till Lamborghinis ursprung som traktortillverkare.

Lamborghini Gallardo som den, förmodligen i de flestas ögon, bör se ut.