Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090515-bmw-6-serie-ill
090515-bmw-6-serie-ill
090515-bmw-6-serie-ill
090515-bmw-6-serie-ill

Nästa BMW 6-serie illustrerad

Nästa generation BMW 6-serie ligger ännu ett par år framåt i tiden och vi vet förhållandevis lite om den nya bilen. Det hindrar dock inte illustratörerna från att ge sina tolkningar av hur den nya sexan kommer att se ut. Är det så här nya 6-serien ska se ut?

En ny generation av BMW:s 6-serie väntas komma någon gång under 2011. Det är fortfarande ett par år kvar alltså. För att försöka ge en bild av hur den nya sexan kommer att se ut har BMW-fantasterna på BMWBlog och ryska Promotor slagit sina påsar ihop och tagit fram datorillustrationer som föreställer nya 6-serien. Bilderna är allt annat än officiella och helt och hållet illustratörernas egna påhitt, men de ger ändå en bild av hur nya 6-serien kan komma att se ut.

Illustratörerna har tittat noga på alla de spionbilder som har tagits på prototyper av nästa 6-serien för att omsätta ledtrådarna till verklighet. Bilen på bilderna bär tydliga drag av CS Concept som visades i Moskva för två år sedan. Av tidigare spionbilder att döma ser det ut som att nästa 6-serie kommer att låna vissa drag från CS Concept, framförallt kring de främre strålkastarna, men riktigt så här lik CS Concept lär nästa 6-serien inte bli. Mer troligt är att den nya sexan delar linjer med nya 7-serien. Baktill har man kunnat se på spionbilderna att den utanpåliggande bakluckan blir mindre utanpåliggande.

Den illustrerade bilen som BMWBlog och Promotor har tagit fram är som synes en plåtcabriolet. De spionbilder vi hittills har nåtts av bekräftar att nästa 6-serie blir tillgänglig med ett fällbart plåttak, men den ska även gå att få med ett fällbart tygtak. Och som vanlig coupé också naturligtvis. Tycka vad man vill om den illustrerade 6-serien, men det är en glädjande tanke att de klassiska hajformerna kan var på väg tillbaka.

Läs mer på teknikensvarld.se