Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nästa Bugatti Veyron kan bli hybrid

Bugatti jobbar på ersättaren till supersportbilen Veyron som väntas få hybridmotor och ännu mer effekt än dagens 1 200 hästkrafter.

2014 är det dags för en ny Bugatti, och det som verkar vara på gång är den sedan länge utlovade fyrdörrars 16 C Galibier som visades upp första gången 2009. Men på ritbordet ligger ännu en supersportbil –nämligen nästa Bugatti Veyron.

Den kommande Veyron kommer, även med Galibier i modellutbudet, bli firmans flaggskeppsmodell. Enligt Bugattis chefsingenjör Jens Schulenburg kommer nästa Veyron bli lättare, snabbare och får antagligen hybridmotor.

– Den stora utmaningen på nästa bil blir att sänka vikten. Vi tittar på några fantastiska teknologier, som hjul helt gjorda i kolfiber. Hybrider är definitivt också något som vi tittar på, säger Schulenburg till Autoexpress.

Med den nuvarande bilens dryga 1 900 kilo blir det en utmaning för Bugatti att få in batterier till en kommande hybridmotor utan att bilen blir alltför tung. Om Veyron får hybridmotor sluter den upp bakom de extrema superbilarna Porsche 918 Spyder och Ferrari Enzo-ersättaren F70, som enligt Ferrari kommer få 920 hästkrafter med hjälp av KERS.