Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070724-renault-megane070724-renault-megane070724-renault-megane
070724-renault-megane

Nästa generation Renault Mégane

Engelska biltidningen Auto Express har avslöjat hur nästa generation Renault Mégane kommer att se ut. Försäljningen av nya modellen sätter igång under 2009.

Senaste generationen Renault Mégane höjde på mångas ögonbryn med sina kantiga och utstickande former. Speciellt utseendet på bilen bakifrån har diskuterats flitigt.

Nya Mégane får klart rundare former och lånar en hel del från senaste Clio och kommande Laguna. Med dessa nya former hoppas Renault att Mégane ska sälja bättre än tidigare – precis som Clio gör. En nackdel för Mégane jämfört med Clio är att konkurrensen i klassen är stenhård, inte minst från klassledarna Ford Focus och Volkswagen Golf.

Nya Mégane får, precis som kommande Laguna, stora strålkastare som sveper upp över framskärmarna. Ett eget distinkt grillarrangemang är tänkt att skapa ett unikt utseende sedd framifrån. Profilmässigt får Mégane samma typ av bulliga och uppsvällda skärmar som Clio, om än något kraftigare.

Den största förändringen på nya Mégane är att baken på bilen genomgår en totalförändring jämfört med nuvarande modell. Rundare och mer sluttande former ska ge bilen en mer sportig betoning. Bilen på bilden är av Renaultsport-utförande vilket syns på dubbla utblås och en djup låg stötfångare (fler bilder i Auto Express).

Nya Mégane kommer som vanligt att presenteras med en rad olika karossversioner. Bland annat som femdörrars, tredörrars och så klart som coupécabriolet (CC) så småningom.

Motorpaletten kommer att vara bred och nya Twingo-motorn på 1,2 liter med turbo hittar sin plats där framme. Det borgar för god prestanda samtidigt som bränsleförbrukningen hålls låg.

Interiört vet vi inget ännu, men ändringarna jämfört med nuvarande modell kommer troligtvis att vara lika radikala som på utsidan. Dagens flygplansliknande handbromshandtag lär försvinna till förmån för ett mer integrerat handtag. Övrig interiör och instrumentering väntas ha mer svepande linjer för att möta framtidens begär. Nya Mégane får även Renaults nästa generation av nyckellöst tändningssystem.

Bild på nya Renault Mégane