Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På bilden ser vi en Mustang av nuvarande generation, men snart kommer en ny.På bilden ser vi en Mustang av nuvarande generation, men snart kommer en ny.På bilden ser vi en Mustang av nuvarande generation, men snart kommer en ny.
På bilden ser vi en Mustang av nuvarande generation, men snart kommer en ny. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Nästa generations Ford Mustang avslöjas snart

Fords vd Jim Farley har bekräftat det rykte som cirkulerat de senaste dagarna: nämligen att den sjunde generationen av Ford Mustang ska avslöjas inom kort. Den nya versionen tros bli elektrifierad på något vis och väntas gå i produktion under nästa år.

Nuvarande generationen av Ford Mustang börjar bli gammal, då den lanserades 2015. I över ett års tid har olika prototyper av Ford Mustang upptäckts på flera håll och de senaste dagarna har det spekulerats kring när nästa generation av modellen ska avslöjas. Nu har märkets vd Jim Farley bekräftat ryktena och på bilsalongen i Detroit kommer vi få se den avtäckt. Datumet att anteckna i kalendern är 14 september.

Prototyperna som skådats antyder att modellen kommer byggas på den uppdaterade versionen av bilens nuvarande D2C-plattform. Det spekuleras naturligtvis också kring elektrifiering i form av hybridsystem – det finns ju redan en helt eldriven Mustang. Ett hybridsystem utlovades redan 2020, men kan tänkas bli implementerat på den här kommande versionen.

Det ryktas om att den sjunde generationen av Ford Mustang ska börja produceras 2023 och att kunder då kan förvänta sig leverans under 2024. Det återstår att se.